Online voorleesverhaaltje feestje!

Een feestje! Daar heeft Egelina enorm veel zin in. Maar ze durft nog niet alleen.  En opeens moet ze kiezen tussen frikandellen en kroketten bij de patat. Wat nu? 

Hoe werkt online voorlezen? Klik op de afbeelding en swipe om voor te lezen. 

Afbeelding van voorlees verhaaltje feestje van Sticky Tales blz. 3. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Het is zover. Egelina en haar grote zus Lotte gaan naar het kinderfeestje van Mark de Muis. Egelina mag bij Lotte achterop de fiets. Mama staat bij de tuinpoort om ze uit te zwaaien. “Veel plezier!” Egelina zwaait terug, maar houdt haar cadeautjes goed vast. Ze heeft het zelf ingepakt met mooi papier. Lotte kan hard fietsen, Egelina kijkt hoe de huizen voorbij zoeven. “Wat fiets jij hard, Lotte”, zegt Egelina. ”Ja, en ik wil nog harder kunnen fietsen. Volgende week is er een fietswedstrijd van school en die ga ik winnen”, vertelt Lotte al trots.

Waar wil jij de beste in zijn?

Afbeelding van voorlees verhaaltje feestje van Sticky Tales blz. 5. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

“Zo we zijn er, kom ik til je van de fiets”, zegt Lotte. Egelina pakt gelijk de hand van Lotte. Ze wil zeker niet alleen naar binnen. “Kom maar, we bellen samen aan.” Lotte en Egelina lopen naar de deur. “Tringgg,tringgg!” Ze horen iemand hard naar de deur racen. “Hey, jullie zijn er al!”, zegt Mark heel blij. Ze lopen achter Mark aan, het gezellige muizenhuis binnen. Mama muis vraagt wat ze willen drinken. Lotte wil ranja maar Egelina durft nog niks te zeggen. “Wil je een speciaal verjaardagsdrankje, Egelina?”, vraagt mama muis. “Ja, graag”, zegt Egelina heel zachtjes.

Vind jij een nieuw huis binnengaan ook eng?

Afbeelding van voorlees verhaaltje feestje van Sticky Tales blz. 7. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Egelina en Lotte krijgen een heel mooi verjaardagsdrankje. Samen lopen ze met hun drankjes en het cadeautje achter Mark de Muis de woonkamer in. Het is heel mooi versierd met slingers en gekleurde vlaggetjes. “Ooo, wat mooi”, roept Egelina. “Ja, dat heeft mama speciaal voor mij gedaan”, zegt Mark heel trots.

Wanneer voel jij je extra speciaal?

Afbeelding van voorlees verhaaltje feestje van Sticky Tales blz. 9. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Egelina gaat aan de grote tafel zitten, de andere kinderen zijn er nog niet. “Lotte kan ook zo hard fietsen”, denkt Egelina. “Gelukkig, zo kan ik wel rustig wennen aan het nieuwe huis”. Egelina kijkt rond. Alles ziet er heel anders uit dan bij haar thuis. Bij Mark is er een hele grote tafel in de woonkamer, dat hebben ze bij Egelina niet, daar staat de tafel in de keuken. “Maar bij Mark hebben ze ook zoveel broertjes en zusjes. Die hebben vast een hele grote tafel nodig”, denkt Egelina. De deurbel gaat weer. “Tringgggg”. Mark racet naar de deur.

Vind jij een feestje spannend?

Afbeelding van voorlees verhaaltje feestje van Sticky Tales blz. 11. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Egelina hoort veel lawaai. Alle dieren die zijn uitgenodigd voor het feestje komen binnen. Ze komen met veel gelach de woonkamer in. “Egelina, wat leuk dat je er al bent”, zegt Pien het hertje. “Ja, superleuk, Egelina”, zegt Kiki de koolmees. Nu Egelina al haar vriendjes ziet, is ze blij dat ze naar het feestje is gekomen. “Het is eigenlijk toch niet zo spannend meer”, denkt ze. Mark mag al zijn cadeautjes uitpakken, ze eten taart en daarna spelen ze allerlei leuke spelletjes. “Zo, nu is het tijd om te eten”, zegt mama muis. “We hebben patatjes en kroketten of frikandellen. Je mag zelf kiezen wat je wil eten”.

Wat lust jij graag?

Afbeelding van voorlees verhaaltje feestje van Sticky Tales blz. 13. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

“Jeeeeee, lekker! ”, roepen alle dieren. “O, nee”, denkt Egelina. De patatjes liggen al op tafel en nu moet Egelina kiezen wat ze erbij wil. “Welke was het nu ook alweer? Lust ik nu de kroketten of de frikandellen niet?” Egelina wordt helemaal zenuwachtig. “Wat moet ik nu zeggen?”, denkt ze. “Waar is Lotte? Die weet altijd wel welke ik lust”. Mama muis begint iedereen te vragen wat ze willen. “Pien, wat wil jij graag?” “Ik wil graag een frikandel erbij, mevrouw”. “Goed, en jij Kiki?” “Ikke, graag de kroket”. “O, jee”, denkt Egelina. “Het is bijna mijn beurt”. “Mark, wat wil jij graag?”, vraagt mama Muis. “Ik graag een frikandel”, vertelt Mark. “En jij, lieve Egelina?” Egelina kijkt naar beneden, ze durft niks te zeggen. Het is even stil aan tafel. “Egelina lust graag kroketten, net als de krokodillen”, zegt Lotte. Egelina kijkt naar boven, daar staat Lotte naast mevrouw muis. “Zo kan je het onthouden, Egelina. Kroket klinkt als krokodil, nu vergeet je het nooit meer”. Iedereen aan de verjaardagstafel moet lachen. “Dat heb je goed bedacht, Lotte”, zegt mama muis. “Wat heb ik toch een slimme zus”, denkt Egelina.

Wat doe jij om iets te onthouden?

Wij hebben met veel liefde dit verhaaltje voor je geschreven. Hopelijk heb je genoten van een liefdevol momentje samen. Wil jij alles weten over de diertjes? Volg ons op Instagram en Pinterest, hier delen wij alle laatste nieuwtjes. Als eerste de nieuwste verhaaltjes op je telefoon ontvangen? Schrijf je nu in voor de gratis online voorleesverhaaltjes brief van Sticky Tales.