Online voorleesverhaaltje Halloween

Het is ook Halloween in het Sticky Tales bos.  Maar wat trek je dan aan? Kat Karel de Grote wil iets moois en griezeligs tegelijk aan trekken. Help jij kiezen? 

Hoe werkt online voorlezen? Klik op de afbeelding en swipe om voor te lezen. 

Afbeelding van voorlees verhaaltje Halloween van het Sticky Tales Sinterklaas feest blz. 1. Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Het is bijna zover, het grote Halloweenfeest is vanavond op school. Iedereen mag verkleed komen, dus ook Karel de Grote, de mooiste kat van het dierenbos. Maar als wat moet hij zich nu verkleden? Halloween is lekker griezelig, dus het moet zeker griezelig zijn. Maar wat is griezelig en mooi?”, denkt Karel. “Mama, wat is griezelig en mooi?” “Jeetje, dat is een moeilijke vraag”, zegt mama poes. “Waarom vraag je dat?” “Nou, het Halloweenfeest is vanavond en ik wil griezelig zijn, maar ik wil ook mooi naar het feest gaan”. “Ahhh, nu snap ik je vraag”, lacht mama. “Ja dat is best lastig, ik ga erover nadenken.

Wat vind jij griezelig?

Afbeelding van voorlees verhaaltje Halloween van het Sticky Tales Sinterklaas feest blz. 5. Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

“Kom je mee naar school, het is al bijna tijd”, zegt mama. Mama en Karel lopen samen naar school. Onderweg zien ze konijn Tipi, hertje Pien en muis Mark . “Weten jullie al hoe jullie je gaan verkleden?”, vraagt Karel. Tipi, Pien en Mark weten het al, alleen Karel nog niet. “Maar mama, bestaat griezelig en mooi wel als verkleedpak?” “Vast wel”, zegt mama, “maar eerst maar naar school”. Op school zijn de diertjes druk bezig met allerlei dingen te knutselen voor het grote Halloweenfeest. Ze maken enge spinnen, grote spoken en natuurlijk snijden ze pompoenen uit. Het is supergezellig, iedereen doet zijn best om mooie dingen te maken voor het grote Halloweenfeest.

Wat knutsel jij graag?

Afbeelding van voorlees verhaaltje Halloween van het Sticky Tales Sinterklaas feest blz. 7. Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Karel mag voor het feest de spinnen maken van de kastanjes. Hij prikt voorzichtig de grote prikkers in de kastanjes en maakt met zwarte draden een groot spinnenweb. “Dat is mooi, wat een grote spinnen zijn het geworden”, zegt Tipi, en ze kijkt hoe Karel de spinnen maakt. “Wil je helpen? Kom maar”, zegt Karel en hij doet de prikkers erin voor Tipi. “Dan mag jij de draden doen, dat is het leukste werk”. “Jaaa, dat is superleuk!” Karel en Tipi maken samen heel veel spinnen voor het feest. “Weet je al hoe jij je gaat verkleden, Karel?” , vraagt Tipi. “Nee, nog niet. Ik wil griezelig en mooi zijn, maar ik weet niks. Ik geloof mama ook niet, want ze zegt dat ze er nog over moet nadenken”

Weet jij hoe Karel zich kan verkleden?

 

Afbeelding van voorlees verhaaltje Halloween van het Sticky Tales Sinterklaas feest blz. 12. Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Tipi denkt na en zegt, “ik weet wel wat”. “O ja, wat dan?” “Je moet gewoon naar Victor de Vos, die kan toveren! Die kan alles maken, zelfs griezelig en mooi”. “Wat een goed idee. Tipi. Zullen wij uit school naar Victor toe gaan?” “Dat is goed, ik ga mee. Ik ben benieuwd wat hij gaat toveren”, zegt Tipi.

Als de school uit is, staat mama op Karel te wachten. “Was het een leuke dag?” “Ja, super leuk. Tipi en ik hebben heel veel spinnen gemaakt, voor het Halloweenfeest. En wij hebben een goed idee. Mag ik met Tipi naar Victor?” “Ja, natuurlijk mag dat, maar waarom?” ” Nou, misschien kan hij een griezelig en mooi verkleedpak voor mij toveren”, zegt Karel. “Wat een goed idee, dat kan hij vast”.

Tipi en Karel lopen samen naar het huisje van Victor. “Hallo, wat leuk dat jullie er zijn. Wat kan ik voor je doen?”, vraagt Victor de Vos. Karel legt aan Victor uit wat hij nodig heeft voor het Halloweenfeest.

Afbeelding van voorlees verhaaltje Halloween van het Sticky Tales Sinterklaas feest blz. 14. Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Hij pakt de hoed van zijn vossenhoofd en daar zit een prachtig griezelig pak in. “OOO, wat mooi en griezelig!”, roepen Karel en Tipi. Het is een prachtige glimmende roze pak met grote zwarte spinnen erop. “Het is echt perfect”. Karel is zo blij met zijn roze pak dat hij een dansje maakt. “Kom je ook naar het Halloweenfeestje, Victor?”, vraagt Tipi. “Maar natuurlijk, dat is het leukste feest van het jaar”, zegt Victor.

Wat vind jij het allerleukste feest?

Afbeelding van voorlees verhaaltje Halloween van het Sticky Tales Sinterklaas feest blz. 16. Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

“Kom, Tipi. Ik laat mijn Halloween pak snel aan mama zien. Heel erg bedankt, Victor. Tot op het feest”. Karel en Tipi rennen terug naar huis. Ze kunnen niet wachten om het mooie pak te laten zien.

Denk je dat Mama het pak ook mooi vindt voor het Halloween feest?

Wij hebben met veel liefde dit verhaaltje voor je geschreven. Hopelijk heb je genoten van een liefdevol momentje samen. Wil jij alles weten over de diertjes? Volg ons op Instagram en Pinterest, hier delen wij alle laatste nieuwtjes. Als eerste de nieuwste verhaaltjes op je telefoon ontvangen? Schrijf je nu in voor de gratis online voorleesverhaaltjes brief van Sticky Tales.