Online voorleesverhaaltje ik lust het niet

Het is avond in het Sticky Tales bos. Alle diertjes zitten aan tafel om te eten. Alleen Bella de ijsvogel lust het avondeten niet. Bella lust het avondeten heel vaak niet en wordt hier dan wel verdrietig van. Lust jij ook weleens iets niet? 

Hoe werkt online voorlezen? Klik op de afbeelding en swipe om voor te lezen. 

Afbeelding van voorlees verhaaltje Bella de ijsvogel van het Sticky Tales feest blz. 3. Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Het is avond in het grote dierenbos, alle diertjes zijn gezellig binnen in hun huisje. De familie muis in hun holletje, de herten in het hoge gras en de vogels in de nestjes boven in de boom. Ook de familie ijsvogel is gezellig thuis. Mama ijsvogel kookt het eten en de andere ijsvogeltjes zitten bij de tafel een spelletje te spelen. “Zo, het eten is bijna klaar. Kunnen jullie opruimen?” “Is, goed mam”, zegt Anna de oudste ijsvogel. “Zal ik ook de tafel dekken?” “Dat is fijn, misschien kan Bella ook even helpen?” Bella kijkt naar mama en knikt ja.

Help jij ook wel eens mee?

Afbeelding van voorlees verhaaltje Bella de ijsvogel van het Sticky Tales feest blz. 5. Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

De ijsvogels gaan op hun krukjes zitten. “Kan ik je nog helpen?”, vraagt papa. “Nee, jij mag straks lekker afwassen!”, zegt mama met een grote lach. “Kom we gaan aan tafel”. “Mmm lekker mam, we eten stamppot”. “Ja, dat lust je graag, he Tommy?” “Ja, heerlijk!”, zegt Tommy blij. Mama ijsvogel schept de borden op, met een beetje jus in het midden van de stamppot. Alleen Anne wil geen jus, want zij eet geen vlees. Als iedereen een bordje heeft beginnen ze lekker te eten. “Eet smakelijk”, zegt papa. Iedereen begint te smullen van de stamppot. Bella niet, ze kijkt naar beneden en roert een beetje met haar vork in het eten. Mama kijkt naar Bella en zucht, “wat is er Bella?” Bella zegt niks en blijft naar beneden kijken. Tommy kijkt op van zijn bord. “Pff, Bella lust het zeker wéér niet! Je lust ook helemaal niks!”, zegt Tommy er gemeen achteraan. Bella begint te huilen en rent van tafel af. “Dat had je niet moeten doen Tommy”, zegt mama. Mama staat op van de tafel en gaat achter Bella aan, die is naar haar kamertje gegaan. “Nou het is toch stom dat ze niks lust, pap?” Papa kijkt naar Tommy “Ik denk dat het beter is als jij even gewoon je eigen bord leeg eet”. Tommy kijkt boos en zegt niks meer, maar gaat wel verder met eten.

Vind jij dat Tommy gelijk heeft?

Afbeelding van voorlees verhaaltje Bella de ijsvogel van het Sticky Tales feest blz. 7. Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Bella zit op haar kamer te huilen, als mama binnenkomt probeert ze te stoppen. Het lukt Bella niet om te stoppen met huilen. Ze snikt een beetje door. “Ach Bella, zo erg is het toch niet dat je geen stamppot lust? Je mag dat toch gewoon zeggen”. “Maar dan gaat Tommy stom doen en wordt jij boos”. “Ben ik al eerder boos geworden daarover?”, vraagt mama. Bella denkt na… “Nee, denkt ze, eigenlijk niet, mama is bijna nooit boos”. “En..? “, zegt mama. “Nee mam, je bent daar nog nooit boos over geweest. Ik vind het zelf stom dat ik zo weinig lust”. “Dat is wat anders”, zegt mama.

Hoe voel jij je als je iets niet lust?

Afbeelding van voorlees verhaaltje Bella de ijsvogel van het Sticky Tales feest blz. 9. Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

“Kom eens hier”, zegt mama knuffelend. “Wat lust je wel?”, vraagt mama. “Nou ik lust graag soep met brood, pizza en gebakken aardappels”. “Dat klinkt goed”, zegt mama, “en…. wat nog meer?” “Rijst, komkommer en balletjes met die rode saus”. Zo, nou dat is al best veel?” Bella knikt van ja en ze kijkt al een stuk blijer. “Maar Tommy lust veel meer!” “Ja, nou dat is heel fijn voor Tommy, maar dat maakt toch niks uit? Iedereen vindt weer wat anders lekker. Anna eet geen vlees, dat is toch ook goed?” “Ja”, zegt Bella. “Dat is ook zo”. “En nu?” vraagt Bella. “Moet ik het opeten?”

Afbeelding van voorlees verhaaltje Bella de ijsvogel van het Sticky Tales feest blz. 11. Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

“Je moet helemaal niks, maar je mag het proberen. Is dat afgesproken?” “Ja”, zegt Bella met een diepe zucht, “ik zal het proberen”. “En wat wil je morgen graag eten?”, vraagt mama. “Mogen we morgen weer eens tomaten soep met brood?” “Dat is een goed idee, dat gaan we dat morgen eten”. Bella is gelukkig weer blij aan tafel gaan zitten, ze probeert een beetje stamppot , maar trekt een heel vies gezicht. “Sorry mam, ik lust het echt niet”. Mama maakt een boterham voor Bella, gelukkig lust ze de vla als toetje wel.

Wat doen jullie thuis als je het eten echt niet lust?

Wij hebben met veel liefde dit verhaaltje voor je geschreven. Hopelijk heb je genoten van een liefdevol momentje samen. Wil jij alles weten over de diertjes? Volg ons op Instagram en Pinterest, hier delen wij alle laatste nieuwtjes. Als eerste de nieuwste verhaaltjes op je telefoon ontvangen? Schrijf je nu in voor de gratis online voorleesverhaaltjes brief van Sticky Tales.