Online voorleesverhaaltje Kikker Kenny

Het is tijd voor de zwemles. Kikker Kenny vindt de zwemles verschrikkelijk. Hij wil echt niet gaan en hij moet er zelfs van huilen. Hoe gaat de zwemles bij jullie? 

Hoe werkt online voorlezen? Klik op de afbeelding en swipe om voor te lezen. 

“Heb je de zwemtas al ingepakt?”, vraagt mama kikker aan Kenny. “Nee, ik weet niet wat erin moet”, zegt Kenny chagrijnig. “Kom op zeg, Kenny dat weet je best”, zegt mama en ze loopt naar boven. Kenny weet heus wel wat erin de zwemtas moet, maar omdat hij geen zin heeft om te gaan wil hij de tas niet inpakken. Kenny blijft staan en kijkt naar de grote blauwe zwemtas. Zijn hoofdje hangt naar beneden, hij kijkt helemaal niet blij. “Ik wil dat het grote zwembad helemaal wegvliegt, zodat ik nooit meer naar zwemles kan”, zucht Kenny. Hij treuzelt en hij treuzelt.

Wat moet er allemaal in de tas?

Kenny gaat langzaam naar de badkamer en pakt zijn handdoekje. Daarna moet hij zijn blauwe zwembroek pakken. Hij heeft ook nog de oranje bandjes nodig, voor als hij na de les nog met mama mag zwemmen. “Wat moet ik nog meer meenemen?” Kenny denkt na. “O, Ja, de zonnebrand crème”. Kenny kijkt naar beneden “Ja, nu ligt alles in de tas”. “Mama ik ben klaar”, roept Kenny. “Goed zo, dan gaan we”.

Kan jij al zelf je tas inpakken?

Kenny zit bij mama achterop de fiets. Ze moeten naar de andere kant van het Sticky Tales bos, daar is het grote zwembad. Ze fietsen langs de winkel waar ze boodschappen halen en ze fietsen langs het huis van oma. “Mogen wij bij oma theedrinken en niet naar zwemles?”, vraagt Kenny aan mama. “Nee, dat kan niet”, zegt mama. “De zwemlesjuffrouw zit op je te wachten samen met alle andere diertjes en ze zullen je missen als je niet komt. “De zwemlesjuffrouw is helemaal niet aardig”! zegt Kenny boos. Ach dat is helemaal niet waar, ze is hartstikke aardig”. “Nietes , ik moet perse met mijn hoofd onder water en dat wil ik niet”. Kenny kijkt heel boos, achterop de fiets bij mama. Dat kan mama gelukkig niet zien. Mama zegt niks meer en fietst gewoon door naar de zwemles.

Waar word jij boos van?

Afbeelding van voorlees verhaaltje naar zwemles van Sticky Tales blz. 9. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Als ze bij het zwembad zijn, zet mama de fiets weg en haalt Kenny van de fiets af. De grote blauwe tas hangt bij mama op haar rug. Ze pakt Kenny zijn handje en ze lopen samen naar de ingang van het zwembad. Als ze bijna bij de ingang zijn, begint Kenny te huilen. “Ik wil echt niet mama, ik wil niet onder water met mijn hoofd.”

Wat kan Kenny nu het beste doen, denk je?

Afbeelding van voorlees verhaaltje naar zwemles van Sticky Tales blz. 11. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Mama kijkt Kenny aan, ze ziet grote kikkertranen. “Goed, we gaan even samen praten met de zwemlesjuffrouw. Maar eerst even je zwembroek aan doen”. Ze lopen naar de kleine hokjes met de klap bankjes en Kenny doet zijn blauwe zwembroek aan. Mama heeft een mooi rood badpak. “Kom ik loop met je mee”. “Hey, daar is Kenny, leuk dat je er weer bent!” Cindy, de zwemlesjuffrouw kijkt Kenny vrolijk aan. Kenny durft haar niet aan te kijken, want hij durft niet te zeggen dat hij niet onder water wil met zijn hoofd. Hij wacht gespannen af wat mama gaat zeggen. “Hallo Cindy, Kenny is een beetje bang om zijn hoofd onder water te doen, moet hij dat vandaag”? Cindy kijkt verbaast naar Kenny. “Ach toch, waarom zeg je dat dan niet, je hoeft niks te doen wat je nog niet durft”! Cindy aait Kenny over zijn kikkerhoofd. “Echt niet”? Vraag Kenny. “Nee, natuurlijk niet”. “Pfff gelukkig maar, want dat vind ik echt eng.” Kenny kijkt al een stuk blijer als hij met Cindy meeloopt naar het zwembad.

Wat vind jij eng bij de zwemles?

Wij hebben met veel liefde dit verhaaltje voor je geschreven. Hopelijk heb je genoten van een liefdevol momentje samen. Wil jij alles weten over de diertjes? Volg ons op Instagram en Pinterest, hier delen wij alle laatste nieuwtjes. Als eerste de nieuwste verhaaltjes op je telefoon ontvangen? Schrijf je nu in voor de gratis online voorleesverhaaltjes brief van Sticky Tales.