Online voorleesverhaaltje naar een nieuwe klas

De zomervakantie is bijna voorbij. Konijn Tipi krijgt buikpijn als hij aan zijn nieuwe klas denkt. Hij vindt zijn nieuwe klas stom. Of vindt hij het gewoon heel erg spannend? 

Hoe werkt online voorlezen? Klik op de afbeelding en swipe om voor te lezen. 

Afbeelding van voorlees verhaaltje naar de een nieuwe klas blz 3. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

De zomervakantie is bijna over. Tipi wordt al zenuwachtig als hij aan zijn nieuwe klas denkt. Hij weet niet goed hoe de nieuwe klas eruit ziet en wat ze gaan doen. Hij krijgt buikpijn. Tipi denkt na. “Hoe heet de meester ook al weer? Kan ik nog wel spelen met mijn vriendjes? Mag ik wel plassen, als ik nodig moet? Waar mag ik zitten? Wat moet ik doen als ik iets niet weet? Vind de nieuwe meester mij wel aardig?” Tipi kan alleen nog maar piekeren over zijn nieuwe klas.

Krijg jij buikpijn als je iets eng vindt?

Afbeelding van voorlees verhaaltje naar de een nieuwe klas blz 5. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Mama konijn ziet Tipi niet heel erg blij kijken. “Wat is er Tipi?”, vraagt mama konijn. “Waarom ben je niet lekker buiten aan het spelen met al je vriendjes?” Tipi wil wel buiten spelen, maar hij kan niet stoppen met piekeren. “Ik wil niet naar mijn nieuwe klas. Ik vind mijn nieuwe klas stom!”, zegt Tipi. “Ik weet zeker dat ik het niet kan. Iedereen gaat mij uitlachen en stom doen tegen mij. En ik ken de meester ook niet”.

Vind jij het eng om naar een nieuwe klas te gaan?

Afbeelding van voorlees verhaaltje naar de een nieuwe klas blz 7. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

“Tipi ben je vergeten dat je voor de vakantie al bij je nieuwe klas bent gaan kijken?”, vraagt mama konijn. “Het was voor de vakantie, dat is zo lang geleden”. Tipi denkt na. “Ik ging kijken in de nieuwe klas en mijn beste vriend Mark ging ook mee. Alle dieren zaten heel stil te wachten. We wachten op meester Gerben. Hij wordt de nieuwe meester”.

Denk je dat jouw nieuwe juf of meester aardig is?

Afbeelding van voorlees verhaaltje naar de een nieuwe klas blz 9. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

“Hallo allemaal”, zegt meester Gerben. “Zijn jullie altijd zo stil?” Alle diertjes kijken verlegen naar beneden. “Laat je maar horen. Zijn jullie altijd zo stil?”. “NEE!”, roept Mark stoer, “wij kunnen heel veel lawaai maken!”. “Goed kom dan maar mee naar jullie nieuwe klas, dan gaan we muziek maken”. “Muziek maken?”, denkt Tipi, “maar dat is superleuk”. Alle diertjes lopen netjes achter elkaar door de school. De nieuwe klas zit helemaal aan de andere kant van de school.

Heb jij zin in jouw nieuwe klas?

Afbeelding van voorlees verhaaltje naar de een nieuwe klas blz 11. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

“Kom binnen en zoek een leuk plekje. Nu mag je nog zelf kiezen. Als het schooljaar echt begint, vertel ik je waar je mag zitten”. Mark en Tipi gaan snel naast elkaar zitten. Ieder diertje krijgt een instrument. “Goed we gaan beginnen. Maak maar muziek met je instrument”. De dieren beginnen te blazen, te rammelen, te tikken of te klingelen. Het is een groot kabaal. Tipi schrikt van al het lawaai. “Ik kan geen instrument spelen”, denkt hij. Hij kijkt om zich heen en iedereen heeft lol. Tipi begint ook muziek te maken. “Ik kan ook muziek maken!”, denkt Tipi. “Het was echt heel leuk”, denkt Tipi. “Als jullie terugkomen na de vakantie, gaan we echt leren muziek maken. Vonden jullie het leuk?”, vraagt meneer Gerben. “Jaaaaaaa!”, schreeuwen de dieren. “Zo, dat is al een heel stuk minder stil dan daarnet”, lacht meester Gerben.

Wat wil jij graag leren in jouw nieuwe klas?

Afbeelding van voorlees verhaaltje naar de een nieuwe klas blz 13 . Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Mama konijn ziet Tipi nadenken en er verschijnt een kleine glimlach op zijn gezicht. “Ben je het toch niet vergeten, dat je de nieuwe klas heel leuk vindt?” “O, ja!”, zegt Tipi. “We hebben muziek gemaakt en ik was heel goed. Mark en al mijn vriendjes gaan ook naar de nieuwe klas. En de meester heet Gerben en hij is heel aardig”. “Ben je nu nog zo zenuwachtig?”, vraagt mama konijn. “Nee, niet meer zo erg. Mijn buikpijn is ook weg. Maar ik vind het nog wel een beetje spannend”. Dat snapt mama konijn. “Iets nieuws doen is altijd spannend. Je weet dan niet wat er gaat gebeuren. Dat heeft iedereen. Weet je wat je dan kan doen?” Nee, dat weet Tipi niet. “Als je zenuwachtig bent en kriebels voelt, denk dan aan iets leuks. Zoals hoe goed je muziek kan maken”. Tipi denkt aan het muziek maken en aan zijn nieuwe klas. Tipi begint te glimlachen. “Het werkt!”, voelt Tipi. Tipi kan nu niet wachten totdat het nieuwe schooljaar begint.

Wil jij ook (weer) naar school?

Wij hebben met veel liefde dit verhaaltje voor je geschreven. Hopelijk heb je genoten van een liefdevol momentje samen. Wil jij alles weten over de diertjes? Volg ons op Instagram en Pinterest, hier delen wij alle laatste nieuwtjes. Als eerste de nieuwste verhaaltjes op je telefoon ontvangen? Schrijf je nu in voor de gratis online voorleesverhaaltjes brief van Sticky Tales.