Online voorlezen Bij mij thuis

Hoe woon jij thuis? Iedereen bij Sticky Tales woont weer heel anders. De beren wonen alleen bij mamabeer. Ga samen met jouw kleintje(s) in gesprek over jouw en ieders thuis. 

Hoe werkt online voorlezen? Klik op de afbeelding en swipe om voor te lezen. 

Joep en Jasmijn, de tweelingbeertjes zijn net met mamabeer verhuisd naar het Sticky Tales bos. Vandaag gaan ze op zoek naar allerlei lekkere dingen om op te eten. Ze zijn dol op alles wat zoet is. Zoete bessen, zoete bramen, zoete appels en zoete honing, dat vinden ze het allerlekkerste. “Joep en Jasmijn, kom, hier zijn heel veel bessen die we kunnen plukken”, roept mamabeer. Joep en Jasmijn nemen hun emmertjes mee om de bessen in te doen. Joep heeft een rood emmertje en Jasmijn een geel emmertje.

Wat vind jij lekker om te snoepen?

Afbeelding van voorlees verhaaltje bij mij thuis van Sticky Tales blz 5. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Samen met mamabeer plukken Joep en Jasmijn de mooiste bessen. Er zijn er zoveel. “Daar ga ik straks een heerlijke bessentaart van maken”, zegt mamabeer. “Jaaaa, taart!”, roepen Joep en Jasmijn. Ze plukken nu nog sneller alle bessen. “Klaar, mijn emmer is helemaal vol, mam”, zegt Jasmijn. “Geweldig, dan gaan we terug naar huis”. De beren lopen door het hoge gras terug naar huis. Joep en Jasmijn wonen alleen met mamabeer samen.

Met wie woon jij thuis?

Afbeelding van voorlees verhaaltje bij mij thuis van Sticky Tales blz 7. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

De meeste beren wonen in een oud hol of in een grot tussen de bomen. Maar Joep en Jasmijn wonen met hun mama in een heel mooi boomhuis. Die heeft mamabeer net zelf gemaakt. Zo hebben ze minder last van de kou en de regen. Ze moeten alleen best wel ver lopen om bij hun huis te komen. En alles is nieuw voor ze. Joep en Jasmijn weten de weg nog niet zo goed, ze lopen dus nog dicht achter mamabeer aan.

Weet jij de weg van school naar huis?

Afbeelding van voorlees verhaaltje bij mij thuis van Sticky Tales blz 9. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

“Daar is ons nieuwe huis al”, denkt Joep. Hij vindt zijn nieuwe huis heel gaaf. Hij moet alleen nog even wennen. Mamabeer heeft het huis goed dichtgemaakt, toen ze weg gingen. Zo kunnen de andere dieren niet stiekem naar binnen en van de honing snoepen. De wasbeertjes doen dat namelijk heel graag, die zijn erg ondeugend.

Heb jij weleens stiekem een snoepje gepakt?

Joep en Jasmijn zijn moe geworden van de lange wandeling. “Gaan jullie maar even lekker in bed liggen, dan ga ik de taart maken”, zegt mamabeer. Dat vinden Joep en Jasmijn een heel goed idee. Ze houden allebei van heel veel rusten en slapen. Het berenbed is helemaal achter in het huis. Het is een enorm groot bed, want de beren slapen allemaal gezellig samen.

Hoe slaap jij thuis?

Afbeelding van voorlees verhaaltje bij mij thuis van Sticky Tales blz 13. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

De beertjes slapen snel. Mamabeer maakt ondertussen een heerlijke bessentaart en het hele huis ruikt ernaar. Maar niet alleen het huis, ook het hele bos begint naar bessentaart te ruiken. “Snuf, snuf. Hmm, wat ruik ik daar voor lekkers?”, denkt het kleine nieuwsgierige wasbeertje Willy. Hij snuffelt met zijn neusje in de lucht. Willy volgt de geur door het bos. “Hmmm, wat lekker. Ruik ik bessentaart?” Hij volgt zijn neus en staat ineens voor het berenhuisje. Hij ziet de taart nu ook op de tafel staan. Hij klimt naar binnen.

Wat kan Willy nu het beste doen?

Mamabeer is achter in het huis op de stoel bij het berenbed gaan zitten. Ze is een beetje moe van de bessen plukken en de taart bakken. Willy kan mamabeer wel zien zitten, maar hij ziet ook de lekkere taart. Een grote taart met prachtige blauwe bessen erop. Willy begint te watertanden. “Hhmmmmm”. Hij kan niet wachten om er een enorme hap uit te eten. Voorzichtig sluipt hij zachtjes naar de tafel. Omdat hij kleine wasbeer voetjes heeft, hoort niemand hem. En dan staat hij eindelijk voor de taart.

Zou jij een hap durven te nemen?

Afbeelding van voorlees verhaaltje bij mij thuis van Sticky Tales blz 17. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Met zijn vinger prikt hij in de taart en likt de taart van zijn vinger. “OOOO, dit is de meest heerlijke taart ooit”, smakt de wasbeer Willy. En hij stopt zijn hele hand in de taart en eet zo een hele grote hap uit de taart. Hij vindt de taart zo lekker dat hij helemaal vergeet dat mamabeer op de stoel zit. En mamabeer slaapt niet, ze is alleen maar aan het uitrusten. Kijk maar uit, wasbeertje!

Denk je dat mamabeer boos is?

Willy kijkt niet uit. Hij vindt de taart zo lekker, dat hij nu met zijn hele snuit in de taart zit. Hij likt en smakt er heerlijk op los. “Hmmm, lekker. Hmmm, Yamyam”. Tik, Tik. Willy voelt iets op zijn schouder. “Wat ben jij daar aan het doen, wasbeer?” Willy kijkt om en ziet een enorme boze mamabeer staan.

Wanneer wordt jouw mama/papa boos?

Afbeelding van voorlees verhaaltje bij mij thuis van Sticky Tales blz 21. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

“Ik, ik doe niks, mamabeer, mevrouw”, zegt Willy het wasbeertje een beetje haperend. “Niks? Ik geloof dat je met jouw hoofd in mijn heerlijke verse bessentaart zit!” “O, jeetje”, denkt Willy. “Nu zit ik in de problemen”. Hij durft mamabeer niet aan te kijken. “Kijk mij eens aan, wasbeertje”, zegt de grote mamabeer streng. Nu durft hij al helemaal niet naar boven te kijken en hij kruipt snel onder de tafel.

Vind jij jouw mama/papa streng?

Afbeelding van voorlees verhaaltje bij mij thuis van Sticky Tales blz 23. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Joep en Jasmijn zijn wakker geworden van mamabeer. “Kijk, daar zit ons nieuwe vriendje, Willy de wasbeer, onder de tafel. Wat doet hij nu hier?”, zegt Joep tegen Jasmijn. Joep rent naar de tafel. “Wat leuk dat je er bent. Zullen we spelen?”, vraagt Joep aan Willy. “Spelen?”, zegt mamabeer verbaasd en boos. “Hij heeft net met zijn hoofd in mijn prachtige taart gezeten. Hij mag nu niet spelen, daar ben ik veel te boos voor”.

Hoe voel jij je als jouw mama/papa boos wordt?

Afbeelding van voorlees verhaaltje bij mij thuis van Sticky Tales blz 25. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Joep kijkt naar Willy, die verschikt onder de tafel zit. Hij begint te lachen. “Er zitten allemaal besjes tussen je vacht. Je bent helemaal paars”. Jasmijn kijkt ook onder de tafel en begint ook heel hard te lachen. “Ja, je lijkt zelf wel een taart”. Joep en Jasmijn moeten zo hard lachen dat mamabeer ook een beetje begint te lachen. Alleen Willy lacht niet. Die zit nog onder de tafel met zijn bange blauwe bessenhoofd. “Kom maar onder de tafel vandaan,” zegt mamabeer. “We lossen dit wel op”.

Maar hoe lossen we dit op?

 

Afbeelding van voorlees verhaaltje bij mij thuis van Sticky Tales blz 27. Dit is een gratis online voorleesverhaal voor kinderen van 4 – 8 jaar.

“Je kunt niet zomaar iemand zijn taart opeten. Je mag ook niet zomaar bij iemand naar binnen sluipen”, legt mamabeer uit. “Ook al zijn de bewoners jouw nieuwe vriendjes”. Willy komt onder de tafel vandaan en kijkt heel erg zielig. Hij kijkt zo zielig, dat mamabeer hem een aai over zijn hoofdje geeft en zegt, “Weet je wat? We eten nu samen de rest van de taart op en daarna help jij met het plukken van nieuwe bessen. “Echt?”, vraagt Willy verbaasd. “Mag ik ook nog taart?” “Ja”, lacht mamabeer. “Maar volgende keer gewoon even vragen of je een stukje mag”. Willy zucht van blijdschap. Joep en Jasmijn pakken de bordjes en mama verdeelt de overgebleven taart in vier stukken. “Hmmmmm, heerlijk die bessentaart”, zegt Willy. “Ja, maar dat wist jij al”, lacht mamabeer. “Ja, bij mij thuis is de lekkerste bessentaart van de hele wereld!”, zegt Joep. Alle beren lachen en hebben nu ook een paarse snuit van de bessentaart.

Wat vind jij het fijnst bij jouw thuis?

 

Wij hebben met veel liefde dit verhaaltje voor je geschreven. Hopelijk heb je genoten van een liefdevol momentje samen. Wil jij alles weten over de diertjes? Volg ons op Instagram en Pinterest, hier delen wij alle laatste nieuwtjes. Als eerste de nieuwste verhaaltjes op je telefoon ontvangen? Schrijf je nu in voor de gratis online voorleesverhaaltjes brief van Sticky Tales.