Online voorlezen liever varen

Pietje Potter vaart liever dan dat hij zwemt. De andere eenden vinden dit maar raar. Maar Pietje Potter volgt zijn gevoel en dan…..

Hoe werkt online voorlezen? Klik op de afbeelding en swipe om voor te lezen. 

Pietje Potter de eend, die liever vaart dan zwemt. Eenden kunnen heel goed zwemmen. Dit weet iedereen! Eenden zwemmen overal naar toe. Behalve Pietje Potter, hij vaart met zijn bootje overal naartoe. De anderen eenden vinden Pietje Potter maar raar. “Eenden zwemmen”, wordt er tegen Pietje Potter gezegd. “Jij moet ook zwemmen, net als ons”, zeggen de andere eenden dan. Maar Pietje Potter houdt van varen, hij volgt zijn gevoel. De andere eenden lachen hem dan uit. Pietje Potter vind het soms wel moeilijk als de andere eenden om hem lachen. Hij voelt zich dan onzeker. Hij snapt niet waarom de andere eenden lachen, omdat hij zo graag vaart. Pietje Potter doet alleen maar wat goed voelt. “Nou en, als varen anders is”, zegt Pietje Potter dan tegen zichzelf.

Wat vind jij leuk om te doen?

Op een dag, vaart Pietje Potter rond de vijver, waar de andere eenden rond dobberen. De eenden kwaken luid met elkaar. Er is een storm op komst. Het begint heel erg te waaien en heel hard te regenen. De eenden kunnen niet meer wegvliegen, zo hard waait het. De eenden moeten in de vijver blijven drijven. Het water begint steeds harder te klotsen. Alle eenden worden overspoeld met klotsend water. De eenden krijgen meer en meer water over zich heen. Pietje Potter ziet dit. Met zijn bootje vaart hij vliegensvlug naar de anderen eenden. Één voor één redt hij de eenden uit het water. Alle eenden in de vijver mogen bij Pietje Potter op de boot. Hij slaat niemand over.

Help jij anderen?

Pietje Potter brengt de eenden veilig naar de waterkant. Op het gras staan de eendjes een beetje gek naar elkaar te kijken. Pietje Potter met zijn boot heeft net alle eenden geholpen. “Pietje Potter jouw boot is eigenlijk niet zo gek”, zeggen de andere eenden. De andere eenden zijn ineens heel erg blij dat Pietje Potter is blijven varen. Pietje Potter is heel erg trots op zichzelf en dat hij zijn gevoel is blijven volgen. De andere eenden willen nu zelfs meevaren met Pietje Potter.

Wanneer voel jij je trots?

–EINDE–

Wij hebben met veel liefde dit verhaaltje voor je geschreven. Hopelijk heb je genoten van een liefdevol momentje samen. Wil jij alles weten over de diertjes? Volg ons op Instagram en Pinterest, hier delen wij alle laatste nieuwtjes. Als eerste de nieuwste verhaaltjes op je telefoon ontvangen? Schrijf je nu in voor de gratis online voorleesverhaaltjes brief van Sticky Tales.