Voorlezen online voorlees verhaaltjes Sinterklaas

Alle dieren wachten op Sinterklaas. Het duurt alleen wel erg lang voordat er op de deur wordt geklopt. Er is toch niks gebeurd met Sinterklaas? 

Hoe werkt online voorlezen? Klik op de afbeelding en swipe om voor te lezen. 

Het is Sinterklaas, ook in het Sticky Tales bos. Alle dieren zitten lekker warm binnen bij de kachel of open haard. Ze kunnen niet wachten tot de cadeautjes komen. Wat zullen ze dit jaar allemaal krijgen? Pien wil graag nieuwe skeelers. Mark wil graag een stoere helm voor op zijn fiets. Tipi wil graag een knutseldoos met glitterverf. Kat Karel de Grote wil graag een speelmuis en een nieuwe kattenmand.

Wat wil jij graag voor Sinterklaas?

Afbeelding van voorlees verhaaltje van het Sticky Tales Sinterklaas feest blz. 5! Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Eend Pietje Potter zit ook te wachten. Het duurt allemaal zo lang voordat Sinterklaas er is. “Mama, komt hij nu nog niet?” “Tja”, denkt mama, “het duurt inderdaad wel erg lang voordat er op de deur wordt geklopt. Er is toch niks gebeurd met Sinterklaas?” Ook bij de konijnenfamilie worden de kinderen ongeduldig. “Mama” zegt Tipi. “komt Sinterklaas nog wel?” “Ja, natuurlijk wel lieve Tipi. Sint moet bij iedereen cadeaus brengen. Het duurt nu gewoon wat langer voordat Sint en Piet op de deur kloppen”. De mama van Tipi belt met de mama van Pien. “Is Sinterklaas al bij jullie geweest?” “Nee, nog steeds niet”, vertelt de mama van Pien. “Ik bel ook wel even naar de familie van Muis Mark. Misschien is hij daar nog, die wonen aan het begin van het bos. Hallo, is Sinterklaas al bij jullie geweest?” “Nee”, zegt de mama van Mark. “We maken ons een beetje zorgen, hij is echt erg laat. Is hij misschien verdwaald in het bos? Het is ook erg donker en koud vanavond”. Alle dieren in het bos bellen met elkaar en nee…Sinterklaas en de Pieten zijn nog bij niemand geweest.

Wat moeten ze nu doen?

Afbeelding van voorlees verhaaltje van het Sticky Tales Sinterklaas feest blz. 7! Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

“Ik bel ook wel even naar de familie van Muis Mark. Misschien is hij daar nog, die wonen aan het begin van het bos. Hallo, is Sinterklaas al bij jullie geweest?” “Nee”, zegt de mama van Mark. “We maken ons een beetje zorgen, hij is echt erg laat. Is hij misschien verdwaald in het bos? Het is ook erg donker en koud vanavond”. Alle dieren in het bos bellen met elkaar en nee…………………… Sinterklaas en de Pieten zijn nog bij niemand geweest.

Wat moeten ze nu doen?

Afbeelding van voorlees verhaaltje van het Sticky Tales Sinterklaas feest blz. 9. Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Alle dieren trekken hun jassen en sjaals aan en komen naar buiten. “We gaan naar Oehoe!”, zegt de moeder van Pien, “die is heel slim en hij weet wel raad.” Ze lopen in een lange rij naar de grote boom van Oehoe. “Wat is hier aan de hand?”, zegt Oehoe. “Is er wat gebeurd?” De moeder van Tipi vertelt Oehoe dat Sinterklaas en de Pieten nog steeds niet zijn geweest en dat het nu echt heel laat wordt. “Misschien zijn ze verdwaald?” riepen alle dieren tegelijk. “O jee dat zou erg zijn”, denkt Oehoe” , want het is heel koud vannacht”. “Weet je wat, ik ga rondvliegen. Ik kan met mijn ogen zelfs in het donker alles goed zien”. “Gaan jullie allemaal maar naar de school toe. Als ik Sinterklaas vind, kan hij samen met de Pieten daar naar toe komen. Dan vieren we het dit jaar samen op school”. Dat is een goed idee, wat is die Oehoe toch slim.

Waar denk jij dat Sinterklaas is?

Afbeelding van voorlees verhaaltje van het Sticky Tales Sinterklaas feest blz. 11. Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Daar ging Oehoe de donkere nacht in. De dieren lopen samen naar school. Ze doen daar de lampen en de verwarming aan. “Kom we gaan het hier gezellig maken” zegt Tipi ” We zetten keihard Sinterklaasmuziek op en gaan zingen totdat hij hier is”.

Welk sinterklaasliedje vind jij het leukst?

Afbeelding van voorlees verhaaltje van het Sticky Tales Sinterklaas feest blz. 13. Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Terwijl de dieren aan het zingen zijn, vliegt Oehoe door de koude donkere nacht. Langs de bomen en langs de rivier. Maar nergens ziet hij Sinterklaas of de Pieten. “Wat nu?”, zucht Oehoe. “Hij kan toch niet weg zijn? Ik ga het proberen aan de andere kant van het bos”. Oehoe vliegt zo hard als hij kan helemaal naar de andere kant van het bos. En kijk….daar in de verte ziet hij een rode stip. Hij vliegt nog sneller.

Wat denk jij dat hij ziet?

“Ja, het is Sinterklaas met de Pieten. Maar waar is het paard van Sinterklaas?” “O, Sinterklaas wat ben ik blij dat ik u gevonden heb”, zegt Oehoe. Wat is er toch gebeurt?” “Ach, Oehoe, wij wilden dit jaar een andere weg nemen, omdat het zo koud is en de wind hier wat minder waait. Maar mijn paard schrok van een vallende tak ..en toen is hij weggerend. Ik ben van mijn paard gevallen. Ik kan niet meer zo snel lopen en mijn paard komt niet terug. Dit is heel vreemd, want dat zou O zo snel anders nooit doen”. “Wat erg Sinterklaas”, zegt Oehoe. “Laat ik u en de Pieten eerst maar naar de warme school brengen. Daarna zoeken Victor de Sloddervos en ik wel naar uw paard”. Oehoe brengt Sinterklaas en de Pieten via een snel binnendoor weggetje naar de school toe. De Sint krijgt eerst van Bella de ijsvogel warme chocomel, om op te warmen. De Pieten beginnen met pepernoten strooien.

Vind jij Oehoe de uil moedig?

Afbeelding van voorlees verhaaltje van het Sticky Tales Sinterklaas feest blz. 17. Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

“Laat ik u en de Pieten eerst maar naar de warme school brengen. Daarna zoeken Victor de Sloddervos en ik wel naar uw paard”. Oehoe brengt Sinterklaas en de Pieten via een snel binnendoor weggetje naar de school toe. De Sint krijgt eerst van Bella de ijsvogel warme chocomel, om op te warmen. De Pieten beginnen met pepernoten strooien.

Denk jij dat de dieren blij zijn om Sinterklaas te zien?

Afbeelding van voorlees verhaaltje van het Sticky Tales Sinterklaas feest blz. 19. Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Oehoe en Victor gaan samen zoeken naar het paard van Sinterklaas. Ze vinden O zo snel bij de grote boom. Hij zit met een teugel vast aan een grote tak. “Ach, O zo snel, daarom kun je niet terug naar Sinterklaas”, zegt Victor. “Ja”, zegt O zo snel. “Ik zit vast en nu ben ik bang dat Sinterklaas helemaal bevroren is, omdat ik niet terug kan lopen”. Arme O zo snel begint te huilen. “Nou, hij is wel een beetje koud, maar hij is niet bevroren hoor”, lacht Victor. “Kom we gaan naar de school, daar is iedereen, ook Sinterklaas”. “Gelukkig, jullie hebben Sinterklaas gevonden”. O zo snel stopt met huilen, nu hij weet dat Sinterklaas ok is.

Hoe zou jij je voelen als jij Sinterklaas was kwijt geraakt?

Afbeelding van voorlees verhaaltje van het Sticky Tales Sinterklaas feest blz. 21. Dit is een gratis online voorleesverhaal, voor kinderen van 4 – 8 jaar.

Sinterklaas is dolgelukkig, want O zo snel loopt de school in. “Wat was ik bang, ik heb je gemist lieve O zo snel “, zegt Sinterklaas tegen zijn paard. Iedereen is super blij dat O zo snel er is. Omdat alle dieren nu in de school zijn, beginnen de Pieten aan iedereen de cadeaus uit te delen. Sinterklaas heeft nu alle tijd om te blijven. Hij en de Pieten hoeven nu niet meer langs alle huizen. “Misschien moeten we het elk jaar maar zo doen”, zegt Tipi “Ik vind het heel gezellig zo met zijn allen”. “Ja, dat is een goed idee!” roepen alle dieren. “Kan dat, Sinterklaas”? “Nou ik vind het een heel goed idee. De school is makkelijk te vinden en dan kan O zo snel ook naar binnen om even uit te rusten. Het is een heel erg goed plan!” Het is één heel groot Sinterklaasfeest!

Heb jij ook zin in het Sinterklaas feest?

Wij hebben met veel liefde dit verhaaltje voor je geschreven. Hopelijk heb je genoten van een liefdevol momentje samen. Wil jij alles weten over de diertjes? Volg ons op Instagram en Pinterest, hier delen wij alle laatste nieuwtjes. Als eerste de nieuwste verhaaltjes op je telefoon ontvangen? Schrijf je nu in voor de gratis online voorleesverhaaltjes brief van Sticky Tales.