Voorlezen online voorlees verhaaltjes Kerstfeest

Het is ook winter in het Sticky Tales bos.  Mark de muis kan niet slapen. Ineens heeft hij een heel goed idee! Hij gaat wachten totdat de kerstman er is. En…wat denk jij? Mag hij mee met de kerstman of heeft hij alles gedroomd? 

Hoe werkt online voorlezen? Klik op de afbeelding en swipe om voor te lezen. 

Afbeelding van online voorleesverhaaltje van Kerstfeest blz 3 van online voorlezen van Sticky Tales.

Het is ook winter in het Sticky Tales bos. Alles is prachtig wit en zacht, buiten ligt er een dikke sneeuwlaag. Er ligt sneeuw op de takken van de bomen en op de daken van alle dierenhuisjes. De dieren hebben nu schoolvakantie. Het is eindelijk kerst! “Kerst is het mooiste feest van het jaar”, zegt Mark de muis tegen mama muis. Hij heeft mama muis ook goed geholpen met het versieren van de kerstboom. Nu mag hij helpen met het maken van de kerstkoekjes, want morgen komt iedereen van de grote muizen familie eten bij Mark thuis.

Dat wordt reuze gezellig!

Afbeelding van online voorleesverhaaltje van Kerstfeest blz 5 van online voorlezen van Sticky Tales.

Met het kerstfeest geeft iedereen elkaar cadeautjes, die de kerstman door de schoorsteen heeft gebracht. Mark kan niet wachten, het is altijd zo leuk met al zijn neefjes en nichtjes erbij. Het zijn er echt een heleboel, wel tien! “Mark, kom je mij even helpen in de keuken? Jij mag het beslag van de kerstkoekjes maken”, roept mama muis naar Mark. Mark fietst heel snel naar de keuken, want koekjes bakken met mama vindt hij het allerleukste om te doen.

Wat doe jij graag samen met jouw mama of papa?

Afbeelding van online voorleesverhaaltje van Kerstfeest blz 7 van online voorlezen van Sticky Tales.

Mark mag zelf de mixer vasthouden, terwijl mama er de boter en suiker in doet. De mixer maakt heel veel lawaai en Mark moet de mixer heel goed vasthouden, anders vliegt alles uit de beslagkom. Als het beslag klaar is, maakt Mark er mooie kerstkoekjes van. Zodra de koekjes klaar zijn mag Mark een paar koekjes in de kerstboom hangen. De rest van de koekjes gaan in de speciale kerstkoekjestrommel. “De koekjes kunnen we morgen bij de thee opeten, als iedereen er is voor het kerstfeest”, zegt mama.

Vind jij kerstkoekjes ook zo lekker?

Als de koekjes klaar zijn zegt mama muis, “het is tijd om naar bed te gaan, kom ik breng je naar boven”. Mark geeft papa, zijn grote zus en zijn grote broer een kus. Zijn kleine zusjes slapen al lang. “Sshh”, zegt mama. “Zachtjes doen, niet je zusjes wakker maken, anders slapen ze niet meer”. Mark en mama lopen heel zachtjes het trappetje op naar boven, naar het kamertje van Mark. Hij poetst snel zijn tandjes bij het kleine wasbakje. Hij doet ook zijn pyjama aan. Mama doet de warme dekens over hem heen en geeft hem een dikke kus. “Welterusten, morgen is het kerst”. “Mama, komt de kerstman vanavond?”, vraagt Mark. “Ja, die komt vanavond om de pakjes te brengen”. “Zal hij ons echt niet vergeten?” “Nee, hoor “, lacht mama. “Dat vergeet de kerstman niet. De kerstman is het hele jaar druk geweest om alle cadeautjes in te pakken. Hij is zo blij dat hij ze nu eindelijk mag rondbrengen”.

Wat vind jij het leukste aan kerst?

Afbeelding van online voorleesverhaaltje van Kerstfeest blz 12 van online voorlezen van Sticky Tales.

Mark ligt in zijn bed, maar hij kan helemaal niet slapen. Hij draait en draait in zijn kleine bedje. Hij hoort eerst zijn grote broer en zus naar boven gaan en daarna hoort hij ook papa en mama naar boven gaan. “Wat is het stil in huis, nu dat iedereen slaapt”, denkt Mark. Mark draait nog een paar keer in zijn bedje, maar hij kan echt niet slapen. Mark kruipt zijn bedje uit en gaat heel stilletjes naar beneden.

Kan jij ook weleens niet slapen?

Afbeelding van online voorleesverhaaltje van Kerstfeest blz 14 van online voorlezen van Sticky Tales.

Als Mark beneden is ziet hij de lampjes in de kerstboom, het ziet er heel gezellig uit zo in het donker. Het is beneden nog lekker warm. Mark gaat zitten en pakt een kerstkoekje uit de boom. “Misschien helpt dat om te kunnen gaan slapen”, denkt hij. Mark kruipt onder het rode kerstdekentje, die mama met kerst altijd op de bank legt. Het dekentje is heerlijk zacht en warm. Mark wordt toch een beetje slaperig zo in zijn deken. Hij kijkt naar buiten en hij ziet dat het nog steeds sneeuwt. “Het ziet er buiten best koud uit. Zou de kerstman het niet heel koud hebben?”, denkt Mark slaperig. Hij draait zich nog een keer om in het zachte dekentje……

Afbeelding van online voorleesverhaaltje van Kerstfeest blz 16 van online voorlezen van Sticky Tales.

Opeens krijgt Mark een super idee. Hij rent snel naar boven en trekt al zijn kleren uit zijn kast. Hij zoekt zijn speciale kerstmuts. Hij pakt zijn dikke rode sjaal en uiteindelijk vindt hij ook zijn kerstmuts. Mark gaat snel naar buiten. “Brrrr, wat is het koud”, bibbert Mark.

Wat denk jij dat Mark gaat doen?

Afbeelding van online voorleesverhaaltje van Kerstfeest blz 186 van online voorlezen van Sticky Tales.

Dan klimt Mark heel handig naar het dak van het muizenhuis. Hij wacht bij de schoorsteen met zijn fiets. “Wat duurt het lang”, denkt Mark. “Zou de kerstman nog wel komen?”. En…………. dan hoort hij heel erg in de verte belletjes rinkelen. “Ho, Ho Ho”, hoort hij. “Het is de kerstman, het is hem echt!” Mark staat nu naast de schoorsteen op het dak te juichen. “Jippie de kerstman!”

Kun jij goed wachten?

Afbeelding van online voorleesverhaaltje van Kerstfeest blz 20 van online voorlezen van Sticky Tales.

De kerstman zet zijn slee met zijn rendieren zachtjes en geluidloos op het dak van het huis van Mark. “Ho, Ho, Ho, wat doe jij daar kleine Mark?”, vraagt de kerstman verbaast. “Jij hoort in je bed te liggen”. “Sorry meneer de kerstman, maar ik kon echt niet slapen en ik wilde u zo graag zien”, vertelt Mark. “Ik dacht dat u het misschien wel heel koud zou hebben. Ik heb thee en koekjes voor u in ons huisje”. “Zo, thee én koekjes, dat is best wel lekker”, zegt de kerstman, terwijl hij over zijn dikke buik wrijft. “Ik moet zeggen het is vanavond wel erg koud. Ik kom graag met jou binnen even opwarmen, de rendieren blijven buiten wel wachten”.

Afbeelding van online voorleesverhaaltje van Kerstfeest blz 22 van online voorlezen van Sticky Tales.

“Mogen de rendieren ook kerstkoekjes?”, vraagt Mark. “Jazeker, rendieren zijn dol op kerstkoekjes”. Rudolph likt zijn lippen als hij hoort dat ze straks ook kerstkoekjes krijgen. Mark en de kerstman gaan naar binnen. “Zachtjes doen, meneer de kerstman, iedereen slaapt”. “Ja, dat is meestal zo, wanneer ik de pakjes breng”, lacht de kerstman. “Maar er is altijd wel iemand die wakker blijft, om mij te begroeten. Als ik iemand tegenkom mag hij of zij mij helpen met het rondbrengen van de pakjes”. Mark kijkt met grote ogen naar de kerstman. “Mag ik vanavond met u mee?” “Natuurlijk mag dat!”

Afbeelding van online voorleesverhaaltje van Kerstfeest blz 24 van online voorlezen van Sticky Tales.

Als de kerstman zijn thee en koekjes op heeft, nemen ze ook de koekjes mee voor de rendieren. Samen gaan ze weer het dak op. “Geef jij deze koekjes maar aan de rendieren, dan doe ik de cadeautjes voor jouw familie door de schoorsteen”. Terwijl Mark de koekjes aan de rendieren voert kijkt hij hoe de mooi ingepakte cadeautjes één voor één handig door de schoorsteen naar beneden glijden. “Zo, en nu is het tijd om verder te gaan. Kom Mark, klim maar in de slee. Dan vlieg jij mee door het Sticky Tales bos”. Mark kruipt onder het zachte dekentje naast de kerstman. Hij warmt zich lekker op in zijn deken.

Afbeelding van online voorleesverhaaltje van Kerstfeest blz 26 van online voorlezen van Sticky Tales.

“Wakker worden”, mama schudt Mark een beetje heen en weer. “Waar ben ik?”, vraagt Mark nog een beetje suf van zijn diepe slaap. “Je ligt beneden in het kerstdekentje”, zegt mama. ” Wat doe je hier? Waarom slaap je niet in je eigen bedje?” Mark kijkt verbaast om zich heen. “Ik was net nog in de slee van de kerstman”. Mama muis lacht “Nou ik geloof dat je dat hebt gedroomd, je ligt gewoon beneden met de kerstdeken om je heen gewikkeld.

Denk jij ook dat Mark dat heeft gedroomd?

Afbeelding van online voorleesverhaaltje van Kerstfeest blz 29 van online voorlezen van Sticky Tales.

“Kon je niet slapen?”, vraagt mama muis. “Ik kon niet slapen. Ik dacht, ik wacht op de kerstman. Ik heb de kerstman echt gezien”, vertelt Mark enthousiast. “Ik mocht mee in de kerstslee en helpen alle cadeautjes weg te brengen. Het was geweldig!” “Dat klinkt inderdaad als een groot avontuur, maar ik denk dat je het hebt gedroomd,” zegt mama. Ze lopen samen naar de keuken. Mama gaat al ontbijt maken, want straks is iedereen wakker. “Wat is dit nou?”, roept mama muis. “De kersttrommel staat open en alle koekjes zijn op. Mark, heb jij alle koekjes opgegeten?” Mark begint te lachen. “Zie je wel, ik ben wel met de kerstman mee geweest. Ik heb de koekjes aan de rendieren gegeven, dat mocht van de kerstman”. Mama kijkt naar Mark. “Is het echt waar? Ben jij met de kerstman meegegaan?” Ze geeft Mark een dikke kus “Wat een mooi avontuur Mark, ik hoop dat de rendieren de koekjes erg lekker vonden. Dan zullen wij zo maar weer nieuwe koekjes gaan maken”. Mark vindt dat een heel goed idee, want kerstkoekjes bakken is zijn lievelingsding!

—-EINDE—-

Wij hebben met veel liefde dit verhaaltje voor je geschreven. Hopelijk heb je genoten van een liefdevol momentje samen. Wil jij alles weten over de diertjes? Volg ons op Instagram en Pinterest, hier delen wij alle laatste nieuwtjes. Als eerste de nieuwste verhaaltjes op je telefoon ontvangen? Schrijf je nu in voor de gratis online voorleesverhaaltjes brief van Sticky Tales.